Etsitkö apua viestintään? 

Liina Pylvänäinen

Ota yhteyttä:

Liina Pylvänäinen

liina@lillukanvarsi.fi

0400 808 068

Y-tunnus: 2860695-2
Verkkolaskut:
003728606952, OKOYFIHH

Viestintää niille, joiden asiakkaat vielä lukevat.

Kuka minä olen?

Oikeastihan sinun ei tarvitse tietää minusta kuin tämä: kirjoitan yrityksille viestinnän sisältöjä kokemuksen tuomalla varmuudella ja suurella innolla. Eli hyppää iloisesti tämä teksti yli, jos siltä tuntuu. 

Monet kuitenkin haluavat tutustua yrittäjiin yritysten takana, joten hyppään epämukavuusalueelleni sen verran, että kerron vähän itsestäni.

Taustat

Olen alun perin maalta kotoisin eli tarkemmin Nummi-Pusulasta. Enäähän Nummi-Pusulaa ei edes ole olemassa, kun se liitettiin osaksi Lohjaa jokunen vuosi. Nytkin asun maalla mutta ihan eri suunnalla eli Hollolassa. 

Opiskelin Turun yliopistossa itseni filosofian maisteriksi pääaineena suomen kieli. Käytin opintoihin kunnolla aikaa oppien elämää ja lisäksi kaikenlaista yliopistossakin opetettavaa. Suomen kielen lisäksi opiskelin pitkät sivuaineet mediatutkimusta ja luovaa kirjoittamista sekä perusopintokokonaisuuden verran liiketoimintaosaamista Turun kauppakorkeakoulussa. 

Valmistumiseni jälkeen harhailin työmarkkinoilla viestinnän tehtävissä. Omalta tuntuvaa pysyvää paikkaa minulle ei löytynyt ennen kuin perustin oman yrityksen. Ensin sai alkunsa toiminimi Viestintätoimisto Lillukanvarsi vuonna 2016, ja myöhemmin yritysmuoto vaihtui ja alkunsa sai Lillukanvarsi Oy.

Maailman parhaat asiat

Vaikka kaikki joskus tuntuukin pyörivän työn ympärillä, teen myös paljon muuta. Elämässäni on paljon kaikkea tosi kivaa.

Teini-ikäinen poikani viettää suurimman osan ajastaan koulussa, omassa huoneessaan, kuntosalilla tai missä tahansa muualla paitsi minun kanssani. Siitä huolimatta hän tuottaa minulle iloa ja ylpeyden tunteita joka päivä (tai ainakin melkein).

Hollolan luonto ilahduttaa minua myös melkein joka päivä. Talvikaudella käyn joka aamu pulahtamassa Vähä-Tiilijärven hyiseen veteen. Kesällä uin pitempää matkaa kaikissa Tiilijärvissä. Iso osa kirjoittamieni tekstien tärkeimmistä oivalluksista saa alkunsa metsäpolulla.

Luen laajasti paljon ja kaikenlaista. Faktaa, fiktiota ja siltä väliltä. Paras mahdollinen asia illalla onkin hyvä kirja. Makuni lukemisen suhteen on sen verran monipuolinen, että osaan varmaan suositella jotakin lukemista lähes kenelle tahansa aikuiselle. Kokeile kysyä joskus, kun olemme nokikkain! Lukemisesta on muuten sekin ilo, että se ikään kuin varkain kasvattaa aktiivisen sanavaraston kokoa. 

Minulle on tapahtunut se sama kuin niin monille muillekin yrittäjille: yrittäjyys on vienyt mennessään. Parhaisiin juttuihin ikinä kuuluu se, kun saa uusia liikeideoita. Uusin aluevaltaukseni on värianalyysien tekeminen aputoiminimellä Liehuva värianalyysi. Pintapuolisesti ajatellen voisi kuvitella, että värianalyysien tekeminen on joka tavalla ihan eri asia kuin kielen kanssa työskentely. Minulle on kuitenkin jo nuoressa iässä koulittu kielitieteilijän ajattelutapa, joka pohjautuu päätelmien tekemiseen konkreettisen todistusaineiston pohjalta. Tätä tarvitaan myös siinä, kun etsitään asiakkaalle parhaiten sopivia värejä. 

Mitä seuraavaksi?

Olen sekä työssäni että vapaa-ajallani innostuja. Vapaa-ajalla valitsen itse, mistä milloinkin keksin kiinnostua. Hiljattain sain esimerkiksi päähäni alkaa opiskella ranskaa nollasta, ja läheiseni ovat varmaan jo aika kypsiä kuuntelemaan huomioitani kielestä, joka on minulle ihan uusi. 

Kun teen töitä, osaan kehittää kiinnostuksen käsiteltävää aihetta kohtaan. Sen ajan, kun projekti on käynnissä, voin olla äärimmäisen kiinnostunut sähköautojen latauspisteistä tai yritysten kohtaamista tietoturvariskeistä. (Täytyy tietenkin myöntää, että työpäivän päätteeksi keskityn näiden aiheiden sijaan mieluummin vaikka dekkariin.)

Eli mitä seuraavaksi? En tiedä! Asiat ovat ihan hyvin niin kuin ne ovat nyt, mutta jos vastaan tulee jotain uutta ja kiinnostavaa, täytyyhän sekin kortti katsoa.